IMG_7963

HATHA YOGA

Hatha yoga is in de twintigste eeuw over de hele wereld populair geworden als fysieke vorm van yoga. Het lichaam wordt in hatha yoga gezien als een instrument om tot zelfkennis en transformatie te komen. Naast de lichaamshoudingen of asana’s, spelen onder andere ook de ademhaling, concentratie en meditatie een belangrijke rol.

In 2013 heeft Lotte een hatha yoga training gevolgd in India. Sindsdien geeft zij les in deze traditionele yogavorm. In haar hatha yogalessen is er veel aandacht voor het veilig uitvoeren van de houdingen. De yogahoudingen of asana’s worden op een vloeiende manier met elkaar verbonden. Zo worden de serie houdingen dynamisch opgebouwd om in het statische te verdiepen. De bewegingen worden verbonden met de ademhaling wat een meditatieve en ontspannende werking heeft op lichaam en geest. In de hatha yogalessen kan het lichaam tot diepe ontspanning komen door de inspanning die wordt geleverd.

Lotte nodigt je in haar hatha yogalessen uit om via de fysieke houding de innerlijke houding te verkennen. Nieuwsgierig? Lotte geeft hatha yoga bij Yogaya

symbool 2