_W9A6950

HATHA YOGA

Hatha yoga is in de twintigste eeuw over de hele wereld populair geworden als fysieke vorm van yoga. Het lichaam wordt in hatha yoga gezien als een instrument om tot zelfkennis en transformatie te komen. Naast de lichaamshoudingen of asana’s, spelen onder andere ook de ademhaling, concentratie en meditatie een belangrijke rol.

In 2013 heb ik een hatha yoga opleiding gevolgd in India. Sindsdien geef ik les in deze traditionele yogavorm. In de hatha yogalessen is er veel aandacht voor het veilig uitvoeren van de houdingen. De yogahoudingen of asana’s worden op een vloeiende manier met elkaar verbonden. Zo worden de serie houdingen dynamisch opgebouwd om in het statische te verdiepen. De bewegingen worden verbonden met de ademhaling wat een meditatieve en ontspannende werking heeft op lichaam en geest. In de hatha yogalessen kan het lichaam tot diepe ontspanning komen door de inspanning die wordt geleverd.

In mijn hatha yogalessen nodig ik je uit om de innerlijke ervaring in de houding te verkennen. Nieuwsgierig? Ik geef hatha yogalessen bij Yogaya.

symbool 2