OVER LOTTE 

Als kind was Lotte heel angstig. Zij had vroeger heimwee, faalangst op school en lag nachten lang wakker voor presentaties. Het mooie aan deze angsten is dat Lotte al op jonge leeftijd in aanraking is gekomen met yoga. Ruim tien jaar geleden is zij begonnen met haar yogabeoefening. 

Door yoga leerde zij van moment tot moment in contact te staan met de directe ervaring, op een accepterende manier. Lotte merkte al snel dat de angsten minder grip op haar kregen. De situaties en ervaringen waar zij eerst bang voor was, werden mogelijkheden tot groei en transformatie. Wat een bevrijdende paradox: door je angsten te omarmen, laat je ze juist los!

Als fulltime yogadocente geeft Lotte ruim zes jaar YinHatha yogalessen bij verschillende studio's. Verder deelt zij graag haar liefde voor Nāda Yoga, de Yoga van Klank. In de beoefening van klank nodigt zij je uit aandachtig te luisteren. Met haar klankschalen, gitaar en stem neemt zij je mee op een innerlijke reis. 

_W9A7114

OPLEIDINGEN

Sinds 2012 heeft Lotte zowel in India als in Nederland intensieve yogaopleidingen afgerond, erkend door Yoga Alliance. Zij heeft zich gespecialiseerd in Hatha, Yin, Ashtanga en de yoga van Klank. Deze studie in yoga is oneindig. Zowel in het lesgeven als in haar dagelijkse yogabeoefening leert zij steeds weer bij. 

Naast de yogaopleidingen die zij heeft gevolgd, heeft zij de bachelor (2012) en master (2016) voltooid aan de Universiteit voor Humanistiek, een kritische menswetenschap. Zij is opgeleid tot geestelijk verzorger en begeleidt mensen op het gebied van zingeving. Lotte heeft in haar afstudeeronderzoek de betekenis van compassie onderzocht. Voor de volledige master thesis: Kwalitatief onderzoek naar de betekenis van compassie.

symbool 6