OVER LOTTE 

Yoga gaat voor Lotte over het leren luisteren naar jezelf. In de beoefening van yoga worden we ons bewust van ons lichaam en de ademhaling. Deze bewuste houding kunnen we integreren in het dagelijks leven. Zo kunnen we leren vanuit aandacht te leven.

Als fulltime yogadocente geeft Lotte al ruim vijf jaar YinHatha yogalessen bij verschillende studio's. Verder deelt zij graag haar liefde voor Nāda Yoga, de Yoga van Klank. In de beoefening van klank nodigt zij je uit aandachtig te luisteren. Met haar klankschalen, gitaar en stem neemt zij je mee op een innerlijke reis. 

Yoga gaat voor Lotte over het hele zijn. Op de mat oefenen we met een bewuste houding. Dit aandachtig zijn kunnen we meenemen in het contact met anderen en de manier waarop we ons bewegen in het leven. Dit klinkt heel gemakkelijk, maar yoga vraagt veel oefening. Iedere dag weer, van moment tot moment, op de mat en vooral buiten de mat.

_W9A7114

OPLEIDINGEN

Sinds 2012 heeft Lotte zowel in India als in Nederland diverse yogaopleidingen afgerond, erkend door Yoga Alliance. Zij heeft zich gespecialiseerd in Hatha, Yin, Ashtanga en de yoga van Klank. Deze studie in yoga is oneindig. Zowel in het lesgeven als in haar dagelijkse yogabeoefening leert zij steeds weer bij. Daarnaast volgt zij regelmatig trainingen bij internationale docenten om zich zo blijvend te verdiepen in de rijke yogatraditie. 

Naast de yogaopleidingen die zij heeft gevolgd, heeft zij de bachelor (2012) en master (2016) voltooid aan de Universiteit voor Humanistiek, een kritische menswetenschap. Zij is opgeleid tot geestelijk verzorger en begeleidt mensen op het gebied van zingeving. Lotte heeft in haar afstudeeronderzoek de betekenis van compassie onderzocht. Voor de volledige master thesis: Kwalitatief onderzoek naar de betekenis van compassie.

symbool 6